Flyttat

 I söndags tog jag och Pelle båten till oskarshamn med mina grejer, så nu bor man i Tingsryd....
Pelle drog till jobbet igår kväll, så nu är man ensam.... Men han kommer ju på torsdag igen =)
Idag har jag inte gjort så mycke, fixat i ordning mina saker, och gått en sväng, skönt med lite frisk luft...
Imorrn ska jag till arbetsförmedlingen och ringa lite samtal, kanske ta en sväng med dammsugaren....
Nu ska jag se på Black Jack som går på tv4 film...

Bye bye


Semifinal

Vågen för mitt kära HV71 dom är klara för semifinal, väntar med spänning vem Hv skall slå ut för att komma till final och ta GULD.
Jobbade i nättras, jobbar inatt igen, lite jobbig, är nämligen förkyld och har ont i halsen, men man får stå ut lite....
image250

Hej

I lördags krossade HV skellefteå med 7-1, igår vann HV igen med 2-0, vinner dom ikväll också är dom klara för semifinal och skellefteås säsong är över....
I lördags var de fest hemma vid oss, trevliga människor och god dricka, tack alla som var här.... jag tror att det var en kul kväll iaf =) de jag kommer ihåg....
tänkte lägga in bilder från lördagen men min kamera strejkar och vill inte lägga över bilderna på min dator....
skall jobba inatt och imorrn natt, sen kommer Pelle på torsdag natt, nice....

image248

Melodifestivalen

Imorrn är det fest, kommer mycke trevligt folk =) vi skall förmodligen kolla på melodifestivalen, jag tror att Charlotte vinner, jag hoppas det iaf, tror hennes låt kan lyckas bäst. Fast Nordmans låt blir fan bättre för varje gång man hör den....Sen älskar jag Nordmans röst!!!

image247

Jaaaaaaaa

Igår vann HV71 över skellefteå med 2-1, såg första perioden vid pappa, sen hörde jag halva tredje perioden på radion, skall det fortsätta vara såhär jämt kommer jag dö av nervositet.
Kan ju säga att jag satt på nålar när skellefteå fick en straff i slutminuten och renberg missade som tur var, eller pucken tog i ribban och landade på mållinjen, domaren videokollade det, tur att det inte var mål då hade det förmodligen blivit förlängning...

image246
Hoppas på flera Skellefteå fall =)

Attans

Hv71 förlorade första matchen i slutspelet ikväll, 2-1 mot skellefteå. Nu är det bara att ta nya tag och vinna på torsdag hemma i Jönköping, annars vet jag inte vad jag gör.....!!! Dom bara MÅSTE vinna då....


Denna artikel hoppas jag stämmer

image241
Anrell: HV överlägset alla andra - vinner med 4-0, 4-0, 4-0...

HV 71-Skellefteå kan bara sluta på ett sätt.

Smålänningarna vinner med 4-0 i matcher.

Överhuvudtaget tänker jag ta rygg på HV och följa deras raka väg mot SM-guldet.

Det självklara tipset:

Kvart: 4-0, semi: 4-0, final: 4-0.

Jag var inne på det här redan vid årsskiftet när jag skrev en krönika i Sportbladets hockeybilaga:

- Vi kan redan nu blåsa av den här serien för det är alldeles för uppenbart att HV 71 är lite för överlägsna. Allt talar för att de kommer att vinna rubbet i slutspelet med 4-0 i matcher.

Nu är det upp till bevis.

Jag är medveten om att det är idiotiskt att tippa på det här sättet, men min poäng med att sätta den här pressen på HV är att visa att de verkligen har ett lag som är totalt överlägset de andra. De har balans i truppen, de har tydliga ledartyper, (Johan Davidsson och Per Gustafsson) de har tydliga målskyttar som Mikko Louma, Jukka Voutilainen och Martin Thörnberg, de har seriens absolut bästa checkingline med Per Ledin, Andreas Jämtin med spelgeniet Jan Hrdina mellan sig, de har strålande powerplayuppställningar med Johan Åkerman och Mikko Louma på backplats.

Farligt att inte se upp mot HV

Framförallt tror jag att de hårda spelarna i HV 71 avgör när det är slutspel.

Lance Ward, Jämtin och Ledin är så elaka att motståndarna kommer att få erfara att det är farligt att inte se upp när man spelar mot HV. Det kommer att göra motståndarna osäkra och sämre.

HV har en av seriens bästa målvakter i Stefan Liv som inte bara är landslagsmässig utan också­ vet hur man vinner ett SM-guld.

HV 71 har kort sagt allt.

Som bonus har de dessutom en av seriens bästa hockeyspelare i Björn Melin som var mannen som förlorade en SM-final åt HV för två år sen genom en idiotisk dribbling på Färjestads blå linje. Nu är han tillbaka, bitterhetens sura stank har ersatts av revanschlustens hungriga doft. Och hans formkurva har hela säsongen varit på väg uppåt.

HV har också en av seriens mest spännande juniorer i Mattias Tedenby som av många liknas med en gigant som Larionov. Stora ord, men Jönköping har alltid gillat stora ord. Jag vet för jag har bott där.

Enda orosmolnet skulle möjligen vara tränaren Kent Johansson.

Har levererat match efter match

Han är ingen vinnare som coach. Han förlorade den klassiska bataljen mellan Timrå-Modo förra året, han fick sparken från Djurgården men hans säsong i HV har åtminstone så här långt varit felfri. Han fick en av seriens bästa trupper, bara Frölunda och Modo kunde konkurrera, och han gjorde det bästa av den. Han skapade balans och stabilitet. HV har levererat, match efter match.

Jo, det finns ett litet orosmoment till. Jag vet.

Det heter Skellefteå.

Laget har gjort en strålande säsong och tagit ett kvalitativt steg på väg mot en stabil elitserieklass.

Hur mätta är de i morgon?

Hur nöjda är de med sin slutspelsplats?

Mikael Renberg och Lee Goren vilade i lördags - klarar de av att dra med sig laget en gång till?

Ser fram emot Skellefteås klack

De kommer att bäras fram av en publik som också tagit ett kvalitativt steg i år och visat bland annat Norrbotten att enda sättet att ta sitt lag till framgångar är att stötta dem, inte att kväva dem. Jag ser verkligen fram mot att höra­ deras mäktiga ståplats i morgon.

Jag är övertygad om att första matchen blir nyckeln till den här serien.

Vinner Skellefteå är de med. Skellefteå har faktiskt vunnit med 3-2 och 4-0 (!) hemma i år. Förlorar de är den här matchserien i princip över.

Då är det 4-0. Varken mer eller mindre.

Sen är det dags för semi. Det bör bli 4-0 även där.

Och i finalen... sen blir det fest på Klostergatan.

Lasse Anrell
image242

Så bra är HV71

Målvakter +++++
Stefan liv är en av elitseriens mest stabila målvakter. Han tog HV till ett sm-guld för två år sen och den vetskapen skapar stabilitet hos laget.
Backar +++++
Från Louma och Åkerman över Puistola och Grillfors till Gustavsson och Petrasek. Det är landslagsklass gånger sex. Plus Lance Ward.
Forwards +++++
Förstakedjan är en av seriens bästa, andrakadjan är seriens elakaste, tredjekedjan spännande med Björn Melin som nyckelspelare.
Tränare ++++
Kent Johansson har fortfarande kvar att bevisa att han kan vinna något som coach. Han har gott ryckte i hockeysverige- men är han en vinnare?
Hemmastöd ++++
Har alltid varit mycket starkt i Jönköping. Publiken brukar stötta även när det går dåligt. Det lär inte behövas i år.

Totalt 23+
Plusjury: Lasse Anrell

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/anrell/article2016208.ab


Slutspelet

image240
Nu börjar kriget om guldet, först skall vi slå ut skellefteå/aik

Seriesegrare 2007/08

image238

Årets seriesegrare i elitserien är redan klart och dom heter HV71

Nu är det bara sm-guldet som skall till Jönköping

RSS 2.0